Ciorbe/supe

Ciorba de vara cu legume si hrisca

Curatam si spalam legumele.Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati.Lasam la calit 2-3 minute.Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole scoase din pastai, presaram sare si piper dupa gust.Lasam sa se caleasca legumele cca 5 minute, adaugam rosiile trecute prin robot si apa plata si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele.Adaugam hrisca clatita in apa rece si mazarea scursa din conserva.Mai fierbem ciorba 15 minute la foc potrivit.Presaram marar verde si patrunjel proaspat cules si tocat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.Pofta buna!

va invit la o portie de ciorba de post, absolut delicioasa

Ciorba de vara cu legume si hrisca

Ingrediente

  • 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu 1 morcov marisor 1 ardei gras galben/portocaliu 1 mana pastai proaspat culese 1 mana de boabe de fasole scoase din pastai 1 conserva boabe de mazare sare si piper dupa gust 3-4 linguri ulei de masline 3 rosii mari de gradina,foarte coapte 100 gr. boabe de hrisca 2,5l apa plata rece marar si patrunjel verde dupa gust

Mod de preparare

  • va invit la o portie de ciorba de post, absolut delicioasa

Share