Diverse

Ciorba de vacuta cu rubarba

Mno, tot mi-a ramas rubarba dupa ce am preparat o prajitura minunata. Iar am dat cautare pe site, cu cuvantul cheie rubarba, siii, surpriza, in afara de nenumarate prajituri, a aparut si ciorbita Simonei, cu pitoance si rubarba 😉 Pfff minunata, am zis, asa ca zis si facut, doar ca am inlocuit ciupercile cu carnita! Multumesc pentru idee! 😉 Promit ca o sa o probez si cu pitoance! 😉

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele mici, apoi se pun la calit in ulei cu putina apa si sare, circa 10 minute, la foc mediu, neacoperit.. Carnea de vita se taie cubulete, se pune la fiert, separat, in apa nesarata. Dupa primul clocot, se aduna spuma, apoi se scoate din apa in care a fiert, se adauga in amestecul de legume, iar zeama de carne se strecoara si se adauga in oala de ciorba

Ciorba de vacuta cu rubarba


Portii

12

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 600 gr pulpa de vita

  • 1 buc ardei kapia

  • 2 buc morcov

  • 1 buc ceapa galbena

  • 1 legatura ceapa verde

  • 250 gr fasole verde pastai

  • 1 buc pastarnac

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 1 buc telina apio

  • 50 gr telina radacina

  • 50 gr gulie

  • 3 buc rubarba

  • 1 legatura leustean proaspat

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

  • 10 gr sare de mare

  • 2 lingurite boia dulce

  • 1 lingurita piper macinat

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Legumele se curata, se spala si se taie bucatele mici, apoi se pun la calit in ulei cu putina apa si sare, circa 10 minute, la foc mediu, neacoperit.
  • Carnea de vita se taie cubulete, se pune la fiert, separat, in apa nesarata. Dupa primul clocot, se aduna spuma, apoi se scoate din apa in care a fiert, se adauga in amestecul de legume, iar zeama de carne se strecoara si se adauga in oala de ciorba, lasandu-se la fiert la foc mic circa 50 de minute, neacoperit.
  • Spre finalul fierberii, se asezoneaza ciorba cu sare, piper, boia, verdeturile si rubarba curatata, tocata marunt, lasandu-se la gatit la foc mediu, inca circa 15 minute.

Share