Ciorbe/supe

Ciorba de spanac

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca putin pana se inmoaie,se adauga o cana cu apa fierbinte,sare si se lasa sa fiarba 1 min,dupa cere se adauga tot laptele in care am adaugat 2 ling.de faina(cu atentie si grija sa nu fie cocoloase…daca sunt,il trecem prin strecuratoare cand il adaugam in ciorba).Lasam sa fiarba putin, adaugam sare si piper dupa gust,omleta taiata cubulete,usturoiul pisat ca ptr.mujdei,iar cand oprim focul,mararul.Omleta: amestecam o lingura de faina cu putin lapte,batem bine ouale,cu 2 linguri de lapte dupa care adaugam amestecul de lapte cu faina,punem patrunjel verde,sare si piper dupa gust si o coacem pe ambele parti.Cand e gata,o taiem cubulete.Noua omleta din ciorba de spanac(salata)ne place sa fie mai consistenta,de aceea adaugam putina faina.Se pune otet si smantana(daca doriti) in farfurie, cand servim.Pofta buna!!!

pun putina faina in ciorba ptr.ca atunci cand adaug otet,laptele nu se aduna.

Anul asta am avut in exces rosii,fasole si spanac….asa ca, dupa ce mi-am umplut lada cu spanac,dupa ce ne-am saturat de spanac cu ochiuri si alte chestii cu spanac,am zis sa fac si ciorba….surprizaaaa….e mult mai buna decat cea de salata,spanacul fiind mai carnos.

Ciorba de spanac

Ingrediente

  • 1 kg spanac o bucata slanina afumata 5-6 catei de usturoi 2 l lapte 7-8 oua 3 ling.faina marar,patrunjel verde sare,piper

Mod de preparare

  • Anul asta am avut in exces rosii,fasole si spanac….asa ca, dupa ce mi-am umplut lada cu spanac,dupa ce ne-am saturat de spanac cu ochiuri si alte chestii cu spanac,am zis sa fac si ciorba….surprizaaaa….e mult mai buna decat cea de salata,spanacul fiind mai carnos.

Share