Ciorbe/supe

Ciorba de salata

Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa,sare si mararul tocat marunt,si se lasa sa fiarba cam 15 minute. Intr-un bol mai marisor se amesteca 2 galbenusuri, faina,usturoiul pisat,iaurtul,zeama de

Ciorba de salata

Ingrediente

  • – 1 kg frunze de salat- o bucatica de slanina afumata- 250 g iaurt sau lapte acru- smantana- 3-4 catei de usturoi- 6 oua- suc de lamaie sau helas- marar- 2 linguri de faina- o canita mica cu orez- sare- piper

Mod de preparare

  • Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa,sare si mararul tocat marunt,si se lasa sa fiarba cam 15 minute. Intr-un bol mai marisor se amesteca 2 galbenusuri, faina,usturoiul pisat,iaurtul,zeama de lamaie si 2-3 polonice de apa in care fierbe salata.Se pune in oala amestecand mereu, se adauga orezul si se lasa sa dea cateva clocote. La urma punem ouale unul cate unul,lasand sa cada prima data albusul si pe urma galbenusul (ca si cand separam albusul de galbenus) .Dregem gustul cu sare,piper,suc de lamaie si smantana si mai lasam 10 minute la foc. Aceasta ciorbita se poate servi cu balmos sau balmus ( o mamaliga facuta din jintuit-zer si lapte de oaie)

Share