Ciorbe/supe

Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)

Carnea de pui se portioneaza si se spala bine.Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele)Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in congelator, le-am pus in kukta(oala sub presiune)am umplut-o 3\4 cu apa rece,am adaugat concentrat de pui,sare,otet de la tarhon 2 lg,am pus capacul si la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mic si am lasat-o s

Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)

Ingrediente

  • 3 buc spate de pui 2 cepe mici 3 morcovi 1 telina potrivita 2 pastarnaci ? 3 rosii mari 1 kg.fasole oloaga tarhon,leustean condiment de pui,sare

Mod de preparare

  • Carnea de pui se portioneaza si se spala bine.Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele)Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in congelator, le-am pus in kukta(oala sub presiune)am umplut-o 3\4 cu apa rece,am adaugat concentrat de pui,sare,otet de la tarhon 2 lg,am pus capacul si la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mic si am lasat-o sa fiarba 3 min dupa ceas.Am oprit focul si am desfacut capacul care nu cade decat atunci cand nu mai e presiune in ea.Cand am putut da capacul jos,am pus in ciorba leustean si tarhon,,,,,si gata.

    kukta mea e de tip vechi de 8 l…ungureasca…sunt obisnuita sa gatesc in ea ..asa ca, nu va sfatuiesc sa desfaceti capacul decat atunci cand nu mai ies aburi pe la supapa puteti servi ciorba si cu smantana

Share