Diverse

Ciorba de pui cu broccoli

De multe ori ne dorim o ciorba usoara in zilele calde, dar gandul ca prepararea va dura mult timp ne face sa renuntam la idee. O varianta rapida ar fi ciorba de pui cu broccoli. E gustoasa si are suficiente legume pentru a fi considerata sanatoasa.

Se pregatesc mai intai legumele: curatam morcovii, ii feliem rondele si desfacem buchetele de broccoli.. In oala vom pune 50 ml de ulei, iar cand se incinge, adaugam o lingurita de boia dulce sau iute. Amestecam in permenenta, deoarece paprika se poate arde foarte usor. Se stinge cu cei patru litri de apa.. Punem pulpele de pui la fiert, la foc mic spre mediu, alaturi de morcovi. Daca la suprafata

Ciorba de pui cu broccoli


Portii

10

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 4 l apa

  • 3 buc pulpa de pui

  • 1 buc broccoli

  • 5 buc morcov

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 50 ml ulei

  • 1 lingurita boia

  • 1 buc ardei iute

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 400 ml smantana de gatit

Mod de preparare

  • Se pregatesc mai intai legumele: curatam morcovii, ii feliem rondele si desfacem buchetele de broccoli.
  • In oala vom pune 50 ml de ulei, iar cand se incinge, adaugam o lingurita de boia dulce sau iute. Amestecam in permenenta, deoarece paprika se poate arde foarte usor. Se stinge cu cei patru litri de apa.
  • Punem pulpele de pui la fiert, la foc mic spre mediu, alaturi de morcovi. Daca la suprafata se formeaza spuma, o indepartam, pentru a avea la sfarsit o ciorba clara.
  • Broccoli se pune atunci cand carnea si morcovii sunt aproape complet fierte, in ultimele 5-10 minute de preparare. Ardeiul rosu taiat fasii se adauga tot acum. Asezonam cu sare, piper si putin ardei iute maruntit.
  • Ciorba se ia de pe foc, asteptam sa se raceasca usor, apoi incorporam smantana. La sfarsit, carnea se portioneaza, se pune in farfurii, alaturi de legume, si se toarna ciorba peste acestea.

Share