Ciorbe/supe

Ciorba de potroace

Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoieAdaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute.Spalam orezul bine si il adaugam in ciorba. Dupa ce a fiert orezul adaugam zeama de varza mai lasam sa dea cateva clocote.Batem ouale intregi si le amestecam cu smantana. Adaugam supa din oala, in fir subtire

Ciorba de potroace

Ingrediente

  • 500 g carne de pui (gat, spate) 200-300 g maruntaie de pui (eu am avut pipote de curcan) 2 cepe 2 morcovi mari 2 pastarnaci 1 telina mica 1 cescuta orez 2 oua 200 ml smantana leustean 1/2 litru zeama de varza sare, piper

Mod de preparare

  • Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoieAdaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute.Spalam orezul bine si il adaugam in ciorba. Dupa ce a fiert orezul adaugam zeama de varza mai lasam sa dea cateva clocote.Batem ouale intregi si le amestecam cu smantana. Adaugam supa din oala, in fir subtire si amestecam bine.Dam de pe foc si adaugam ouale cu smantana.Mai punem oala pe foc si lasam sa dea 2-3 clocote apoi stingem focul.Adaugam leustean verde tocat si servim calda.

Share