Ciorbe/supe

Ciorba de perisoare

Pregatim din carnea tocata, orezul si ouale amestecul pentru perisoare.Condimentam cu sare si piper pentru gust.Dupa care tocam ceapa si ardeii marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Se calesc in oala in care vom face ciorba intr-o lingura de ulei si cu putin delikat pana se inmoaie legumele.Cand au inceput sa se inmoaie umplem oala trei sferturi cu apa si lasam focul mediu pana apa da in

Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 1-2 cepe medii 1 morcov 2-3 ardei grasi 2-3 cartofi medii 500 g carne tocata de pui o cescuta orez 2 oua 2 linguri bulion sare,piper 2 linguri bors magic leustean

Mod de preparare

  • Pregatim din carnea tocata, orezul si ouale amestecul pentru perisoare.Condimentam cu sare si piper pentru gust.Dupa care tocam ceapa si ardeii marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Se calesc in oala in care vom face ciorba intr-o lingura de ulei si cu putin delikat pana se inmoaie legumele.Cand au inceput sa se inmoaie umplem oala trei sferturi cu apa si lasam focul mediu pana apa da in clocot.Cand a inceput sa clocoteasca lasam focul mic si punem perisoarele.Curatam cartofii si ii taiem cubulete si ii adaugam in ciorba. Se lasa focul mediu si lasam sa fiarba.Dupa 30-45 de minute incercam perisoarele si cartofii, iar cand sunt fierte adaugam bulionul, borsul magic, sare, piper si fideaua. Mai lasam 2-3 minute dupa care oprim focul si presaram leusteanul. Pofta buna!

    eu folosesc bors magic cu smantana la amestecul de perisoare se poate adauga si putina boia dulce si marar la ciorba de perisoare in loc de delikat se poate folosi si sare

Share