Ciorbe/supe

Ciorba de perisoare

Puneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata marunt(eu am pus ceapa taiata pe jumate si un fir de ceapa verde taiat).Pentru a prepara perisoarele puneti carnea tocata intr-un vas incapator peste care adaugati oul, cealalta ceapa tocata cat de marunt puteti (eu nu am rezistat sa nu pun si un fir de ceapa verde), feliile de paine scurse de lap

Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • – 300g carne de vita tocata- un ou- 2 cepe- un morcov- un manunchi de pastai- 2 felii paine inmuiate in lapte- 5 linguri orez- 1 cartof- o lingura bors magic- o lingura pasta tomate- o lingura leustean uscat

Mod de preparare

  • Puneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata marunt(eu am pus ceapa taiata pe jumate si un fir de ceapa verde taiat).Pentru a prepara perisoarele puneti carnea tocata intr-un vas incapator peste care adaugati oul, cealalta ceapa tocata cat de marunt puteti (eu nu am rezistat sa nu pun si un fir de ceapa verde), feliile de paine scurse de lapte, orezul spalat si scurs si un praf de sare si piper apoi amestecati totul bine.Dupa ce ati amestecat toate ingredientele, luati carne cat incape intr-o lingura dati-o prin faina si formati perisoarele. Apoi punetiile deoparte pe o folie de aluminiu.Cand ati terminat toata carnea, punetile perisoarele in oala una cate una si lasati sa fiarba la foc mic, potriviti de sare si acoperiti oala.Cand perisoarele s-au fiert adaugati pasta de tomate si borsul, lasati sa mai fiarba 10-15 minute.La final adaugati leusteanul, mai lasati pe foc 2-3 minute.Pofta buna!

Share