Ciorbe/supe

Ciorba de perisoare

Prepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ). Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne. Asezam perisoarele pe un tocator sau o tava si ne luam de prepararea ciorbei.Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se pun la fiert in apa cu putina sare . Cand apa fierbe adaugam orezul si rosiile sau sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul e inflorit. Adaugam borsul si potrivim de sare. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul . Deasupra presaram leustean verde, tocat marunt.Servim fierbinte cu sau fara smantana, dupa optiunea fiecaruia.

Revigoranta 🙂

Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare: 0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita 1 pumn cu orez 2 oua 1 lingura cu varf cu faina 1 ceapa 2 linguri cu bulion patrunjel verde piper sare Pentru ciorba: 1 ceapa potrivita ( eu am folosit 3 fire de ceapa verde ) 1 morcov mare 1 ardei gras 1 mana de orez 300 g. rosii in bulion sau suc de rosii 1litru bors Optional – smantana

Mod de preparare

  • Revigoranta 🙂

Share