Europeana

Ciorba de perisoare

Bucataria Romaneasca are o multime de bunatati cand vine vorba de gastronomie. Printre ele se afla si ciorba de perisoare, care este una din preferatele noastre. Fie ca este acrita cu bors, zeama de varza sau dreasa cu smantana, ciorba de perisoare este o bunatate.

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina, o ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.. Intr-o oala mai mare, punem circa 5 litri de apa, legumele taiete si rosiile cubulete si lasam sa fiarba, pana cand legumele sunt aproap

Ciorba de perisoare


Portii

10

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc-vita

  • 2 buc ou

  • 1.5 legaturi patrunjel

  • 50 gr orez

  • 2 buc ceapa

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 buc morcov

  • 1 buc telina

  • 1 buc pastarnac

  • 400 gr rosii cuburi din conserva

  • 1 buc cartof

  • 2 linguri pasta de tomate

  • dupa gust bors

  • 5 l apa

Mod de preparare

  • Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina, o ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi.
  • Intr-o oala mai mare, punem circa 5 litri de apa, legumele taiete si rosiile cubulete si lasam sa fiarba, pana cand legumele sunt aproape patrunse.
  • Intre timp, pregatim carnea pentru perisoare. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine, o ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari, 2 oua, jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt, sare si piper dupa gust.
  • Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde, pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele. Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte.
  • Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca este nevoie, se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam deasupra o legatura de patrunjel tocat marunt.

Share