Ciorbe/supe

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in bucati potrivite, dar nu foarte mici. Se curata fasolea pastai si se taie in bucati potrivite, dupa ce rupem coditele. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele foarte fine. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Rosiile se toaca marunt (coaja o pastrati sau nu dupa preferinta). Calim ceapa si morcovul.Adaugam 1,5 litri apa si lasam

Ciorba de pastai cu cartofi

Ingrediente

  • 400 g fasole pastai, 400 g cartofi, o ceapa, un morcov, 3 linguri ulei, 2-3 rosii, o legatura leustean, 1 litru bors, sare.

Mod de preparare

  • Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in bucati potrivite, dar nu foarte mici. Se curata fasolea pastai si se taie in bucati potrivite, dupa ce rupem coditele. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele foarte fine. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Rosiile se toaca marunt (coaja o pastrati sau nu dupa preferinta). Calim ceapa si morcovul.Adaugam 1,5 litri apa si lasam sa fiarba. Adaugam pastaile si cartofii si lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam rosiile si mai fierbem 5 minute. Adaugam borsul fiert separat. Condimentam cu sare si presaram leusteanul, dupa care acoperim cu un capac si stingem focul.Pe caldurile acestea se poate servi rece.Pofta buna!

Share