Diverse

Ciorba de os afumat

Aceasta este ciorba mea preferata, am invatat-o de la mama, iar acum doresc s-o impartasesc cu voi. Imi place sa o pregatesc in perioada sarbatorilor de iarna sau de primavara, pentru a curata sangele dupa mesele mai greoaie.

Se taie costita afumata in felii, apoi se pun acestea intr-o oala cu capacitate de 4 litri si se acopera cu apa. Se fierb la foc potrivit. Se adauga un varf de lingurita de sare si se aduna spuma foarte bine. Intre timp, se curata si se spala legumele.. Dupa aceea, se adauga cepele taiate marunt, morcovul dat pe razatoare, ardeiul gras taiat marunt si sucul de rosii. Se adauga orezul spalat bine..

Ciorba de os afumat


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 500 gr costita afumata

  • 1 buc morcov

  • 2 buc ceapa galbena

  • 1 buc ardei gras

  • 2 linguri suc de rosii

  • 2 linguri orez

  • 1 buc ou

  • 3 linguri otet

  • 1 lingurita sare

  • dupa gust verdeata

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Se taie costita afumata in felii, apoi se pun acestea intr-o oala cu capacitate de 4 litri si se acopera cu apa. Se fierb la foc potrivit. Se adauga un varf de lingurita de sare si se aduna spuma foarte bine. Intre timp, se curata si se spala legumele.
  • Dupa aceea, se adauga cepele taiate marunt, morcovul dat pe razatoare, ardeiul gras taiat marunt si sucul de rosii. Se adauga orezul spalat bine.
  • Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu otet. Apoi, se bate oul intr-un castron si se ia cu polonicul din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba, pana se umple castronul si apoi se toarna inapoi in ciorba. Se amesteca bine.
  • Ciorba este gata in aproximativ o ora, daca folositi costite, sau o ora si jumatate, daca folositi oase afumate. Se ia focul, se adauga verdeturile (marar, patrunjel, leustean) tocate marunt.

Share