Bors, ciorbe si supe

Ciorba de miel reteta

Ciorba de miel reteta
Nu putea sa lipseasca de la masa de Pasti! Ciorba de miel este foarte racoritoare, facuta cu bors proaspat de casa si cu multe verdeturi.

 Aceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara:

Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot. Se spala iar de spuma si se pune la fiert. Dupa ce clocoteste bine se adauga legumele taiate marunt.

 Loboda si untisorul se spala si se oparesc cu apa clocotita, apoi se scurg si se t

Ciorba de miel reteta


Portii

8

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • carne de miel (coaste, sira, cap)

  • 3 morcovi

  • un pastarnac

  • o jumatate de telina

  • un ardei gras

  • o legatura de ceapa verde

  • 2 legaturi de loboda verde

  • o legatura de untisor

  • o mana de orez

  • un litru de bors proaspat

  • o cutie de rosii in bulion

  • un ou

  • o legatura de leustean

  • sare

Mod de preparare

  •  Aceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara:

    Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot. Se spala iar de spuma si se pune la fiert. Dupa ce clocoteste bine se adauga legumele taiate marunt.

     Loboda si untisorul se spala si se oparesc cu apa clocotita, apoi se scurg si se toaca marunt.

    Cand legumele au fiert se adauga in ciorba orezul. Urmeaza borsul si rosiile maruntite. La final se adauga loboda si untisorul si se mai lasa cateva clocote.

    Se bate un ou deasupra, sa se faca zdrente si se presara leusteanul tocat fin.

Share