Ciorbe/supe

Ciorba de mazare cu gogosari marinati

Osul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute.In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul .Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si am continuat fierberea 10 minute [ in oala obisnuita ].Se pune mazarea si gogosarii acrii .Din oua batute, grasime de curcan, faina si sare se face un aluat molcut . Din acest aluat se ia cu lingura trecuta in zeama fierbinte galuscute mici si subtirele si se introduc ciorba ce fierbe la foc moderat .Dregeti ciorba cu smantana si zeama de la gogosari daca doriti mai acra . Piperati .Daca au trecut 5 minute de cand fierb galuscutele adugati 1 canita de apa rece, amestecati, puneti capacul si opriti focul . Serviti ciorba calda cu verdeata presarata deasupra .

Untul sau grasimea [ moale] adaugate la galustele de faina le vor face mai pufoase . Treceti lingura prin ciorba fierbinte la fiecare galusca . Astfel galustele se vor desprinde usor de lingura si vor avea o forma frumoasa .

Diferenta la aceasta ciorba a fost folosirea gogosarilor marinati. Am fiert in ciorba si o bucata de os de vitel. In poze nu a mai ajuns, a fost devorat cald 😀

Ciorba de mazare cu gogosari marinati

Ingrediente

  • 1 os vitel [1kg] cu multa carne 1 ceapa rosie tocata 1 morcov cuburi 1 cana cu mazare verde congelata 2 gogosari marinati : http://www.retete/retete/gogosari-in-otet-66070.html 2 cepe verzi rondele 2 linguri ulei 3 oua 1 lingura untura curcan faina alba 1 pahar smanatana sare piper patrunjel verde

Mod de preparare

  • Diferenta la aceasta ciorba a fost folosirea gogosarilor marinati. Am fiert in ciorba si o bucata de os de vitel. In poze nu a mai ajuns, a fost devorat cald 😀

Share