Ciorbe/supe

Ciorba de lapte batut

Pentru inceput se curata, se spala si se taie fasii loboda. In oala in care facem ciorba se pune la fiert cam 1 litru de apa cu sare. Cand clocoteste se adauga loboda si se lasa 1-2 minute, apoi se ia de pe foc.Cand este total racita se adauga iaurtul si mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste de sare.Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se prajeste in putin ulei pana prinde culoarea maro (ca pentru fasolea batuta). Se rastoarna peste ciorba.Se serveste de la frigider in zilele caniculare.

1) In loc de loboda se pot folosi frunze de sfecla sau 1-2 dovlecei curatati de coaja si seminte si taiati cuburi. 2) Odata cu ceapa se poate adauga la prajit si un catel de usturoi maruntit.

Pentru ca au venit deja caldurile, va propun o ciorba traditionala din zona Prahova care se consuma rece. Fotografiile nu inspira, dar va asigur ca gustul este bun. Este preferata noastra vara, astfel incat va dau cantitatile in care o gatesc eu, dar pentru testare se pot reduce la o treime.

Ciorba de lapte batut

Ingrediente

  • 4 legaturi de loboda alba + rosie 3 galetuse de iaurt de 900 g 1 legatura de marar 2 cepe mari

Mod de preparare

  • Pentru ca au venit deja caldurile, va propun o ciorba traditionala din zona Prahova care se consuma rece. Fotografiile nu inspira, dar va asigur ca gustul este bun. Este preferata noastra vara, astfel incat va dau cantitatile in care o gatesc eu, dar pentru testare se pot reduce la o treime.

Share