Bors, ciorbe si supe

Ciorba de ied

"Retete de Pasti"

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine.

Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar.

Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta este fiarta.

Se fierb legumele si se sareaza dupa gust.

Se adauga sucul de rosii si borsul de putina.

Se da intr-un clocot si se adauga taieteii, continuandu-se fierbe

Ciorba de ied


Portii

12

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • cateva bucati de coaste de ied

  • o legatura de ceapa verde

  • 2-3 fire de usturoi verde

  • un ardei gras rosi

  • o telina mica

  • doi morcovi

  • doua cepe albe

  • 2 cartofi potriviti

  • sare dupa gust

  • 2 galbenusuri

  • 700 ml bors de casa

  • 250 ml suc de rosii (de casa)

  • optional: o mana de taietei

  • cate o legatura de leustean si patrunjel verde

Mod de preparare

  • Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine.

    Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar.

    Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta este fiarta.

    Se fierb legumele si se sareaza dupa gust.

    Se adauga sucul de rosii si borsul de putina.

    Se da intr-un clocot si se adauga taieteii, continuandu-se fierberea pentru inca 5 minute.

    Dupa ce se opreste focul se adauga galbenusurile pasate si se amesteca ciorba.

    Se presara verdeturile tocate marunt.

    Pofta buna!

Share