Diverse

Ciorba de fasole galbena

Pentru ca este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales sa pregatesc o ciorba de fasole galbena, cu dovlecel.

Se curata si se spala legumele.. Intr-o oala cu capacitate de 3 l, se calesc in putin ulei incins ceapa, ardeiul gras verde si cel rosu, acestea tocate marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Se adauga sare si rosiile cubulete, se umple cu apa si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste, se adauga pastaile de fasole rupte sau taiate bucatele si dovlecelul taiat cubulete.. Cand legumele sunt fierte, s

Ciorba de fasole galbena


Portii

8

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 buc ceapa galbena

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ardei gras verde

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 1 lingurita sare

  • 4 linguri ulei de floarea soarelui

  • 2.5 l apa

  • 500 gr fasole pastai

  • 1 buc dovlecel

  • 200 gr rosii cubulete

  • 500 ml bors

  • dupa gust marar proaspat

  • dupa gust patrunjel proaspat

  • dupa gust leustean proaspat

  • 1 buc ceapa rosie

Mod de preparare

  • Se curata si se spala legumele.
  • Intr-o oala cu capacitate de 3 l, se calesc in putin ulei incins ceapa, ardeiul gras verde si cel rosu, acestea tocate marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Se adauga sare si rosiile cubulete, se umple cu apa si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste, se adauga pastaile de fasole rupte sau taiate bucatele si dovlecelul taiat cubulete.
  • Cand legumele sunt fierte, se acreste cu bors, dupa gust, eu pun de obicei cam 500 ml de bors la o oala de 3 l cu ciorba.
  • Se ia focul si se adauga verdeturi proaspete tocate marunt. Se serveste cu ceapa rosie.

Share