Bors, ciorbe si supe

Ciorba de fasole cu carnati afumati

O retea pura romaneasca si gustoasa !

Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.

Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.

Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.

Ceapa tocata o c

Ciorba de fasole cu carnati afumati


Portii

10

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 500 grame fasole;

  • morcovi 4-5 bucati frumosi medii;

  • 2 cepe;

  • 450 grame de carnati afumati;

  • pasta de tomate;

  • ulei de masline;

  • piper;

  • cimbru;

  • sare;

  • foi de dafin;

  • 1 legatura de patrunjel sau marar ( eu am folosit patrunjel).

Mod de preparare

  • Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.

    Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.

    Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.

    Ceapa tocata o calim intr-o oala mare de ciorba , cu ulei de masline in timp ce fierbe fasolea ,cand ceapa capata usor o nuanta aurie si adaugam carnatii si ii calim si pe acestia impreuna cu ceapa, apoi adaugam morcovii si ii calim impreuna cu ceapa si carnatii cateva minute.

    Dupa vre-o 20-25 minute scurgem fasolea de apa si le punem din nou la fiert intr-o alta apa , dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care a fiert inca aproximativ 15-20 minute in cea de a doua apa,scurgem din nou fasolea si o rasturnam peste continutul de ceapa,carnati si morcovi caliti mai devreme.Adaugam apa peste continut,lasam sa fiarba 5 minute si apoi adaugam 3 linguri de pasta de tomate concentrata,sare,piper,foile de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ce fasolea devine mult mai moale, deci este complet fiarta .In aproximativ 10-15 minute ciorba este gata !

    Mai putem adauga patrunjel sau marar la finalul acesteia pentru decor si gust !

     

     

Share