Bors, ciorbe si supe

Ciorbă de fasole cu afumătură & Salată de ceapă roșie

O ciorbă pe placul multora, cu legume proaspete, acrită cu suc de roșii, acompaniată de-o salată de ceapă roșie…

 

Se pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară. 

Într-o cratiță se pune la călit kaizerul tăiat felii subțiri, se adaugă ceapa, rădăcinoasele, cartoful tăiat cubulețe mici. 

Se adaugă apă fierbinte, circa 3-4 L. 

Când s-au p

Ciorbă de fasole cu afumătură & Salată de ceapă roșie


Portii

10

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 500 g fasole albă;

  • 300 g kaizer afumat cu os;

  • 2 morcovi;

  • 1 păstârnac;

  • 1/2 rădăcină de țelină;

  • 2 cepe;

  • 1 cartof;

  • 1 ardei kapia roșu;

  • 1 ardei galben;

  • 500 mL suc de roșii;

  • 1/2 lgț chili;

  • pătrunjel;

  • Delikat;

  • sare.

Mod de preparare

  •  

    Se pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară. 

    Într-o cratiță se pune la călit kaizerul tăiat felii subțiri, se adaugă ceapa, rădăcinoasele, cartoful tăiat cubulețe mici. 

    Se adaugă apă fierbinte, circa 3-4 L. 

    Când s-au pătruns legumele, se adaugă sucul de roșii, ardeii tăiați cubulețe, Delikat, chili, sare după gust.  

     

    În momentul servirii, se presară pătrunjel tocat. 

    Se potrivește de minune cu o Salată de ceapă roșie. 🙂

    Se curăță, se spală ceapa și se taie felii subțiri. 

    Se condimentează cu ingredientele de mai sus, după gust.  

     

    Poftă bună!

     

Share