Bors, ciorbe si supe

Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat

la cererea unanima , urmeaza supa ,,rosie ”.

  1. fasolea se spala si se pune la infoiat cu o seara inainte .
  2. legumele se curata , se spala si se taie in forma dorita .
  3. fasolea se da un clocot cu o jumatate lingurita de bicarbonat , apoi apa se arunca .
  4. intr-o oala cu apa in clocot se pune fasolea, ceapa , morcovul, albitura marar , cimbru , si pasta de ardei la fiert timp de o ora .
  5. Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat


    Portii

    8

    portii


    Timp preparare

    16

    minute


    Timp gatire

    16

    minute

    Ingrediente

    • 500 gr fasole rosie

    • 1 morcov

    • 1 ceapa

    • 1  felie telina

    • 1 patrunjel radacina

    • 4 rosii

    • 1 lingura pasta de ardei

    • patrunjel verde

    • cimbru

    • marar 

    • tarhon din otet

    Mod de preparare

      1. fasolea se spala si se pune la infoiat cu o seara inainte .
      2. legumele se curata , se spala si se taie in forma dorita .
      3. fasolea se da un clocot cu o jumatate lingurita de bicarbonat , apoi apa se arunca .
      4. intr-o oala cu apa in clocot se pune fasolea, ceapa , morcovul, albitura marar , cimbru , si pasta de ardei la fiert timp de o ora .
      5. separat ciolanul se opareste si se fierbe pana cade de pe os.
      6. se portioneaza ciolanul se pune bucati mari in fiecare farfurie , se pune  ciorba pe deasupra , patrunjel verde si tarhon +ardei iute+ ceapa rosie .

    Share