Ciorbe/supe

Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat

fasolea se spala si se pune la infoiat cu o seara inainte . legumele se curata, se spala si se taie in forma dorita . fasolea se da un clocot cu o jumatate lingurita de bicarbonat, apoi apa se arunca . intr-o oala cu apa in clocot se pune fasolea, ceapa, morcovul, albitura marar, cimbru, si pasta de ardei la fiert timp de o ora . separat ciolanul se opareste si se fierbe pana cade de pe os. se portioneaza ciolanul se pune bucati mari in fiecare farfurie, se pune ciorba pe deasupra, patrunjel verde si tarhon +ardei iute+ ceapa rosie .

fasoleao fierbeti 10 min . cuojumatate lingurita bicarbonat de sodiu, apa se arunca se limpezeste fasolea cu apa calda si se prepara dupa reteta .timpul de fierbere se va injumatati si va fi mai usoara la stomac . smantana se serveste optional .

la cererea unanima, urmeaza supa,,rosie .

Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 500 gr fasole rosie 1 morcov 1 ceapa 1 felie telina 1 patrunjel radacina 4 rosii 1 lingura pasta de ardei patrunjel verde cimbru marar tarhon din otet

Mod de preparare

  • la cererea unanima, urmeaza supa,,rosie .

Share