Bors, ciorbe si supe

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

Mi-am dorit sa fac o ciorba de fasole boabe, din fasole de anul asta si sa fie groasa ca si consistenta, cu multe legume, sa miroasa a toamna bogata….si ce bine cand am majoritatea ingredientelor le ai din propria gradina…rezultatul este unul garantat si delicios….

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si ceapa cu putina sare, pana se inmoaie gogosarul. Taiem morcovul si pastranacul cubulete. Adaugam in oala cu fasole fiarta morcovul, pastranacul, gogosarul si ceapa si lasam sa fiarba pana ce este patr

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura


Portii

9

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • cca 250-300 g fasole boabe noua

  • 400 g gogosar taiat cubulete

  • 4 cepe albe

  • 250 g rosii cherry

  • 2 morcovi

  • 2 pastarnaci

  • marar

  • sare

  • costita afumata

  • carnati afumati

Mod de preparare

  • Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si ceapa cu putina sare, pana se inmoaie gogosarul. Taiem morcovul si pastranacul cubulete. Adaugam in oala cu fasole fiarta morcovul, pastranacul, gogosarul si ceapa si lasam sa fiarba pana ce este patruns morcovul si pastranacul, apoi adaugam rosiile cherry taiate. Se mai lasa la fiert cca 20 min, se potriveste de sare. Prajim costita si carnatul si  adaugam in ciorba. La final punem marar tocat si tragem oala de pe foc.

Share