Porc

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: “Nu mai faci si tu o ciorba de fasole cu afumatura?” :))

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.

Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea inlocui pe cea pe care o vom arunca. Schimbam apa de 2 ori.

In cea de-a treia apa ad

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • un rasol afumat (aproximativ 400 gr);

  • 300 gr. fasole boabe;

  • 200 ml. pasta de ardei capia;

  • 2 linguri cu pasta de rosii/bulion;

  • sare

  • piper

  • cimbru;

  • 2 foi de dafin;

  • o ceapa mare;

  • 2 morcovi;

  • putin ulei (pentru calit ceapa);

  • o mana cu leustean proaspat sau congelat.

Mod de preparare

  • Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.

    Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

    Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea inlocui pe cea pe care o vom arunca. Schimbam apa de 2 ori.

    In cea de-a treia apa adaugam 1/2 din ceapa tocata marunt si cei doi morcovi taiati cubulete mici. Acoperim cu un capac – dar nu de tot – si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. 

    Intre timp taiem bucatele rasolul afumat si il adaugam peste legume.

    Dupa cele 20 minute adaugam pasta de ardei si pasta de rosii (bulionul), potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba inca 30 minute, amestecand din cand in cand.

    In acest timp, tocam restul de ceapa ramasa (cealalta jumatate) si o calim in putin ulei pana devine sticloasa.

    Gustam fasolea daca este fiarta si atunci adaugam ceapa calita cu tot cu ulei, in ciorba. Amestecam, oprim focul si adaugam leusteanul.

    Punem la racit si servim.

Share