Ciorbe/supe

Ciorba de fasole boabe cu piept de porc afumat

Punem la fiert fasolea si schimbam apa de 2-3 ori.Separat pregatim zarzavaturile,curatam morcovul,pastarnacul le spalam si le dam pe razatoarea mica,ceapa o curatam si o taiem marunt.Pieptul de porc il taiem bucatele mici si il punem la calit intr-o oala,il lasam sa se rumeneasca,apoi il scoatem.In uleiul in care am calit pieptul de porc punem zarzavaturile si le calim cca 10 min,apoi adaugam lingurita de dulceata de ardei si turnam cca 3 l de apa,lasam sa dea in fiert si adaugam fasolea deja fiarta si costita calita,mai lasam cca 20 min sa fiarba.Tragem oala de pe foc si punem marar tocat.Servim cu ardei copt sau cu orice alta muratura va trece prin cap.

Aveam asa o pofta de-o ciorbita de fasole cu afumatura,n-aveti idee.M-am bucurat ca am gasit piept de porc afumat care arata la fel cum afumam noi acasa cand taiem porcul….

Ciorba de fasole boabe cu piept de porc afumat

Ingrediente

  • cca 500 g boabe fasole cu bobul foarte mic cca 300 g piept de porc afumat 1 morcov maricel 1 pastarnac maricel un manunchi de ceapa verde 1 legatura de marar 1 lingurita de dulceata de ardei iute sare

Mod de preparare

  • Aveam asa o pofta de-o ciorbita de fasole cu afumatura,n-aveti idee.M-am bucurat ca am gasit piept de porc afumat care arata la fel cum afumam noi acasa cand taiem porcul….

Share