Diverse

Ciorba de dovlecei si afumatura, dreasa cu iaurt grecesc si ou

Ciorbita aromata de vara.

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline, alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se spala, se taie in cubulete mici dovleceii si se pun impreuna cu morcovii la gatit, alaturi de ceapa si de bacon. Se condimenteaza cu sare si cu piper si se adauga apa, cat sa acopere legumele.. Fierbem borsul intr-un ibric separat. Dupa ce fierbe ciorba, se adauga bor

Ciorba de dovlecei si afumatura, dreasa cu iaurt grecesc si ou


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 3 buc dovlecel

  • 2 buc morcov

  • 1 buc ceapa galbena

  • 200 gr bacon

  • 500 ml bors

  • 1 buc ou

  • 0.5 cana iaurt grecesc

  • 1 lingurita sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 2 linguri ulei de masline

  • 3 crengute de patrunjel proaspat

  • 2 l apa

Mod de preparare

  • Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline, alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se spala, se taie in cubulete mici dovleceii si se pun impreuna cu morcovii la gatit, alaturi de ceapa si de bacon. Se condimenteaza cu sare si cu piper si se adauga apa, cat sa acopere legumele.
  • Fierbem borsul intr-un ibric separat. Dupa ce fierbe ciorba, se adauga borsul si oul batut, amestecat cu iaurtul. Se ajusteaza daca mai este nevoie de sare si de piper si se adauga patrunjel verde tocat marunt.

Share