Diverse

Ciorba de curcan

Clasic si bun!

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot, se aduna spuma si apoi se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, radacina de patrunjel, cartofii, pastarnacul si telina taiate cubulete, iar ardeiul feliat.. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, apoi se adauga borsul si se potriveste de sare dupa gust. Adaug

Ciorba de curcan


Portii

2

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 2 buc aripi de curcan

  • 2 buc morcov

  • 1 buc pastarnac

  • 1 buc telina radacina

  • 2 buc ardei gras rosu

  • 200 ml suc de rosii

  • 1 l bors

  • 1 lingurita sare

  • 1 buc ceapa

  • 15 gr orez

  • 3 buc cartofi

  • 1 buc ou

  • 1 legatura leustean

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 3 l apa

  • 1 buc radacina de patrunjel

Mod de preparare

  • Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot, se aduna spuma si apoi se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, radacina de patrunjel, cartofii, pastarnacul si telina taiate cubulete, iar ardeiul feliat.
  • Cand carnea este aproape fiarta, se adauga si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, apoi se adauga borsul si se potriveste de sare dupa gust. Adaugam orezul bine spalat in apa rece cand ciorba este aproape gata si mai lasam sa fiarba circa 10 minute.
  • Se opreste focul si se drege ciorba cu un ou batut, iar pe deasupra se presara verdeata tocata marunt.

Share