Bors, ciorbe si supe

Ciorba de cartofi

O ciorba numai buna pentru perioada postului.

Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, intr-o oala incapatoare. Cand se face aurie, se adauga morcovul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. Se calesc putin impreuna, se adauga sare, zarzavatul (cu ce a pus fiecare pentru iarna la sticla) si rosiile cubulete si apoi se acopera cu apa. Dupa aprox 30 de minute se adauga o lingura d

Ciorba de cartofi


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 cartofi;

  • 1 ceapa;

  • 1 morcov;

  • Sare dupa gust;

  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie;

  • 2 linguri zarzavat la sticla;

  • 1 lingura de orez;

  • 1 ou;

  • 1 varf lingurita sare de lamaie;

  • Patrunjel, leustean si marar proaspete pentru decor.

Mod de preparare

  • Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, intr-o oala incapatoare. Cand se face aurie, se adauga morcovul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. Se calesc putin impreuna, se adauga sare, zarzavatul (cu ce a pus fiecare pentru iarna la sticla) si rosiile cubulete si apoi se acopera cu apa. Dupa aprox 30 de minute se adauga o lingura de orez spalat bine sau fidea si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute.

    Cand e aproape gata, se bat intr-un castronel un ou cu sare de lamaie (sau bors sau cu ce doriti sa acriti). Se ia din ciorba si se toarna incet peste ou, batand continuu, apoi amestecul se rastoarna inapoi in ciorba si se ia focul.

    Dupa ce luam focul, adaugam verdeturi proaspete, tocate marunt.

    Ciorba este gata in aprox 40 de minute.

     

     

    Pofta Buna!

     

    Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

     

    http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/ciorba-de-cartofi.html

Share