Ciorbe/supe

Ciorba de cartofi cu zeama de varza

Ceapa se curata se taie marunt si se caleste in putina grasime si apa. Intre timp se curata zarzavaturile, se toaca marunt si se adauga la ceapa translucida. Se lasa la gatit cca. 10 minute la foc mediu semiacoperit. Intre timp se curata cartofii, se taie bucatele si se adauga la amestecul de mai sus. Se completeaza cu apa, cca. 2000 ml si se lasa la gatit la foc mediu, cca. 30 de minute. Intre timp zeama de varza se da in clocot si se adauga la ciorba si se mai lasa la fiert cca. 10 minute. Se asezoneaza de leustean,marar verde, eventual sare si piper. Spre finalul fierberii se adauga spatzle si se mai lasa la fiert cca. 10 minute.Se serveste fierbinte cu adaos de ardei iute, dupa gustul fiecaruia!

ca sa fie de post, grasimea se inlocuieste cu ulei si spatzlele cu fidea fara ou;)

O ciorba ce-mi aminteste de bunica;)

Ciorba de cartofi cu zeama de varza

Ingrediente

  • ceapa galbena 1 bucata, grasime de rata 2 linguri, morcovi 2 bucati, ardei gras 1 bucata. rosii 2 bucati, tije de telina, leustean proaspat, zeama de varza cca. 500 ml, spatzle cca. 150 g, marar, cartofi albi de Covasna cca 5 bucati medii

Mod de preparare

  • O ciorba ce-mi aminteste de bunica;)

Share