Bors, ciorbe si supe

Ciorba de cartofi cu tarhon

Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!

Se curata legumele si se taie marunt.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute.

Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele.

Se adauga ardeii curatati si taiati patratele.

Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, se completeaza cu apa si se lasa la fiert cam 10 min

Ciorba de cartofi cu tarhon


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 4 cartofi

  • 2 cepe galbene

  • 1 ceapa rosie

  • 3 morcovi

  • 1 radacina patrunjel

  • 1/2 telina

  • 1/2 ardei verde

  • 1/2 ardei rosu

  • 30ml ulei

  • 1 galbenus

  • 3 linguri smantana

  • 3 linguri otet

  • 2 linguri tarhon in otet

  • marar

  • vegeta

  • piper

  • sare

Mod de preparare

  • Se curata legumele si se taie marunt.

    Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute.

    Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele.

    Se adauga ardeii curatati si taiati patratele.

    Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, se completeaza cu apa si se lasa la fiert cam 10 minute.

    Se adauga tarhonul taiat marunt si se mai lasa la fiert 10 minute pana se fierb si cartofii.

    Intr-un castron se amesteca galbenusul, smantana si ptetul.

    Se pun in castron 3-4 polanice de ciorba fierbinte, se amesteca bine si se pune in oala, amestecand sa se amestece in toata ciorba.

    Se pune mararul tocat marunt si este gata.

    Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa rosie.

    Pofta Buna!

Share