Ciorbe/supe

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Ceapa si morcovii tocati se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga si ciolanul afumat, taiat bucatele. Cand ceapa si morcovul sunt calite, se pun cartofii taiati cubulete potrivite. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fundul oalei, stingeti cu o cana de apa. Fierbeti inabusit, la foc mic, vreo 20 de minute, apoi umpleti oala cu apa si adaugati condimentele. Cand cartofii sunt fierti, opriti focul. Adaugati verdeata tocata foarte foarte marunt si fin, apoi amestecati usor smantana in supa, diluand-o mai intai cu zeama.

O ciorba extrem de buna, datorita imbinarii unor arome de verdeata pe care eu le folosesc la majoritatea ciorbelor si a gustului de afumatura!

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 kg cartofi 200-300g ciolan afumat fara os 2 cepe 2 morcovi 400 g smantana grasa sare, piper, 2 cuburi knorr verdeata (frunze): patrunjel, leustean, telina, marar,tarhon

Mod de preparare

  • O ciorba extrem de buna, datorita imbinarii unor arome de verdeata pe care eu le folosesc la majoritatea ciorbelor si a gustului de afumatura!

Share