Bors, ciorbe si supe

Ciorba de cartofi cu carne de porc si leustean

Am mai scris-o o data si am salvat-o dar nu o regasesc cine stie sunt in duplicat hi ,hi. Aceasta ciorbita este a mea proprie si am pus in ea un picut de suflet si tot ce am gindit eu ca ar fi mai bun sa poata fi servita cu placere .. Incercati-o si va convingeti .. apoi o sa vreti sa o tot faceti .. Pofta Buna .. ..

 Se curata  zarzavatul  ,ceapa . ardeiul  si prazul ,se spala  bine  si toate se toaca marunt . Luam oala  in care  vrem sa pregatim ciorbita  punem uleiul apoi adaugam zarzavatul ceapa ardeiul si prazul si  calim usor  punem putina  apa  si  adaugam  apoi carnea  taiata bucatele mici  si  bine spalata .La

Ciorba de cartofi cu carne de porc si leustean


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1 kg carne porc (pulpa )

  • 1/2 kg cartofi

  • 2-3 morcovi mai maricei

  • 2 radacini de patrunjel

  • 1 bucata praz mai mititel (sau o bucatica din unul mai mare )

  • 1/2 ardei gras rosu

  • 1/4 telina

  • 2 cepe medii

  • sare

  • piper

  • vegeta

  • bors magic

  • leustean (proaspat )

  • 1 cutie smintina

  • 2 galbenusuri de ou

  • 50 ml ulei (daca se poate de masline )

  • foaie dafin

Mod de preparare

  •  Se curata  zarzavatul  ,ceapa . ardeiul  si prazul ,se spala  bine  si toate se toaca marunt . Luam oala  in care  vrem sa pregatim ciorbita  punem uleiul apoi adaugam zarzavatul ceapa ardeiul si prazul si  calim usor  punem putina  apa  si  adaugam  apoi carnea  taiata bucatele mici  si  bine spalata .Lasam zece minute  cu  zarzavatul apoi completam cu  apa  fierbinte .Adugam sare ,piper foaia  de dafin  si lasam la  fiert . Cind carnita este aproape fiarta  adaugam cartofii taiati  cubulete si lasam la  fiert mai departe .. Intre timp frecam bine  galbenusurile  de ou cu smintina  si tocam bine leusteanul. Gustam sa vedem  daca  au fiert cartofii ,  adaugam bors dupa gust si mai lasam 2 -3 minute sa dea un clocot .Apoi  cu un polonic   luam din ciorba  si punem incet peste smintina si mestecm bine ( ca sa nu se formeze cocoloase in ciorba ) Apoi amestecul obtinut il punem in ciorba si asezonam cu  leustean ..

    Wow!! o bunatate  ..  Ciorbita  este  gata  si poate  fi servita   cu un ardei iute  si  smintina  cine mai  doreste ..

Share