Ciorbe/supe

Ciorba de cartofi cu carne de porc

Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare.Cand a inceput sa fiarba,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata.Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de fiecare data .Am adaugat telina si o ceapa intreaga si am lasat sa fiarba cca 1 ora .Separat am taiat 3 morcovi in cubulete si i-am adaugat si pe ei ciorbei.Am tocat marunt cealalta ceapa iar morcovul l-am ras pe ra

Ciorba de cartofi cu carne de porc

Ingrediente

  • 800 g carne de porc 350 g scarita afumata 4 morcovi 1 telina medie 2 cepe 1/2 ardei iute 5-6 cartofi 5 linguri de ulei sare piper 2 galbenusuri 2-3 linguri de smantana 3 linguri otet leustean aprox 3,5 l apa

Mod de preparare

  • Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare.Cand a inceput sa fiarba,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata.Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de fiecare data .Am adaugat telina si o ceapa intreaga si am lasat sa fiarba cca 1 ora .Separat am taiat 3 morcovi in cubulete si i-am adaugat si pe ei ciorbei.Am tocat marunt cealalta ceapa iar morcovul l-am ras pe razatoarea cu ochiuri mici.Am pus uleiul la incins ai am calit ceapa cu morcovul si ardeiul iute aprox 5 minute la foc mic.Am scos telina si ceapa si am adaugat legumele calite.Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat in cubulete potrivite.Dupa cateva clocote am adaugat cartofii si am lasat ciorba pe foc aprox 15-20 de minute pana au fost bine fierti si cartofii.Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu smantana apoi am adaugat treptat 3 polonice de ciorba fierbinte.Am oprit focul si am adaugat amestecul de smantana.Am potrivit gustul cu otet,sare,piper si leustean tocat.Este delicioasa fierbinte alaturi de o ceapa rosie.

Share