Bors, ciorbe si supe

Ciorba de burta

Dupa ce a fost burta spalata bine o mai lasam cam 30 min in apa rece cu otet ca sa-i mai ia din miros ,dupa care o punem la fiert impreuna cu osul de vita ,dupa 30 min  adaugam si legumele curatate dar intregi ,

le lasam sa fiarba toate la foc moderat ,

cand s-au fiert scoatem legumele si burta

burta o taiem fasii si o punem inapoi in oala dupa care intr-un cas

Ciorba de burta


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 2 kg burta de vaca

  • un os de vita

  • 250g smantana

  • otet dupa gust

  • o capatana de usturoi

  • sare piper

  • 4 galbenusuri de ou

Mod de preparare

  • Dupa ce a fost burta spalata bine o mai lasam cam 30 min in apa rece cu otet ca sa-i mai ia din miros ,dupa care o punem la fiert impreuna cu osul de vita ,dupa 30 min  adaugam si legumele curatate dar intregi ,

    le lasam sa fiarba toate la foc moderat ,

    cand s-au fiert scoatem legumele si burta

    burta o taiem fasii si o punem inapoi in oala dupa care intr-un castorn adaugam smantana ,galbenusurile de ou ,otetul ,usturoiul si le amestecam bine

    cand s-au incorporat bine le aduagam in zeama de vita usor si mestecand fara incetare ,cand s-a incorporat toata mai lasa sa fiarba cateva minute pana da in cloct dupa care o stingem

    putem adauga la fiecare farfurie gogosar acru taiat felii pentru a-i dau un aspect mai placut

    pofta mare!

Share