Ciorbe/supe

Ciorba de burta

Intr-o oala se pune carnea de vitel la fiert impreuna cu morcovii taiati cubulete, cu foile de dafin, cu boabele de piper si cu sarea. Se culege spuma pe masura ce incepe sa fiarba. Se lasa la fiert la foc mic pana ce carnea este fiarta, aprox 2 ore.Se strecoara supa, mutand-o intr-o oala curata. Carnea se desface in bucatele mici si se pune inapoi in supa de vitel. La fel si morcovii taiati cubulete. Intr-o alta oala se mai pune la fiert burta de vitel prefiarta. Dupa fierberea ei apa aceasta se arunca, iar burta fiarta se pune peste supa de vitel. Se readuce supa la fierbere.Intr-o alta oala se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in putin ulei ( pentru a avea supa culoare), se pune peste supa. Se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute. Se curata usturoiul si se rade, se amesteca cu 2 linguri de apa rece, se toarna in oala de ciorba. Se asezoneaza in functie de cat de iute ne place cu zeama de pe ardeiul iute murat. Focul trebuie stins.Se separa intr-un castron galbenusurile de ou si se amesteca impreuna cu smantana. Se amesteca cu ajutorul unui tel. Se tempereaza acest amestec, punand cate putina supa fierbinte peste. Se amesteca bine dupa fiecare portie de supa adaugata pentru a nu se face cocolosi. La final se adauga si aceasta compozitie in oala de ciorba ( FOCUL DEJA ESTE STINS DE SUB OALA ), in acest mod nu se fac fluturi in ciorba de la socul termic. Daca se foloseste smantana pentru gatit riscul de a se face fluturi in ciorba este minim.

Pe cat este de gustoasa aceasta ciorba pe atat de mult le sperie pe gospodine cu ani in urma cand in comert nu se gasea burta de vitel curatata si prefiarta, Operatiunea de a o curata si fierbe era una anevoioasa iar pana ce era gata iti pierea pofta de aceasta delicioasa ciorba. Acum munca noastra este usurata gasind in comert burta prefiarta . Pe cat e de gustoasa, pe atat le speria pe gospodine

Ciorba de burta

Ingrediente

  • 1 kg de rasol de carne vitel1 kg burta de vita prefiarta refrigerata3 foi de dafinpiper boabe4 litri de apa4 lingurite de sare2 morcovi mari + 1 morcov mare rasusturoi una capatana5 galbenusuri de ou300 ml de smantana de casa sau smantana pentru gatit care este mai indicatazeama de pe ardei iute murat

Mod de preparare

  • Pe cat este de gustoasa aceasta ciorba pe atat de mult le sperie pe gospodine cu ani in urma cand in comert nu se gasea burta de vitel curatata si prefiarta, Operatiunea de a o curata si fierbe era una anevoioasa iar pana ce era gata iti pierea pofta de aceasta delicioasa ciorba. Acum munca noastra este usurata gasind in comert burta prefiarta . Pe cat e de gustoasa, pe atat le speria pe gospodine cu ani in urma, cand in comert nu se gasea bruta curatata si prefiarta. Operatiunea de curatare si fierbere era una anevoiasa si pana era gata ciorba, multe gospodine se plangeau ca le trecea pofta de a mai manca. Citeste mai mult: adev.ro/orrrj0Pe cat e de gustoasa, pe atat le speria pe gospodine cu ani in urma, cand in comert nu se gasea bruta curatata si prefiarta. Operatiunea de curatare si fierbere era una anevoiasa si pana era gata ciorba, multe gospodine se plangeau ca le trecea pofta de a mai manca. Citeste mai mult: adev.ro/orrrj0

Share