Diverse

Ciorba de aripioare cu spanac verde

O ciorba racoroasa si sanatoasa!

Se pun la fiert in circa 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana dau in primele clocote. Adunam toata spuma facuta cu o spumiera, pana ramane supa clara. Intre timp, curatam si spalam zarzavatul. Ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul, telina, radacina de patrunjel si pastarnacul se taie cubulete mici. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici.

Ciorba de aripioare cu spanac verde


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 8 buc aripi de pui

  • 2 buc morcov

  • 1 buc pastarnac

  • 1 buc telina radacina

  • 1 buc ceapa rosie

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 4 buc cartofi

  • 250 gr baby spanac

  • 1 buc ardei rosu

  • 1 buc ou

  • 5 linguri rosii in bulion

  • 100 gr fidea

  • 5 gr sare

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Se pun la fiert in circa 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana dau in primele clocote. Adunam toata spuma facuta cu o spumiera, pana ramane supa clara. Intre timp, curatam si spalam zarzavatul. Ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul, telina, radacina de patrunjel si pastarnacul se taie cubulete mici. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Dupa ce am spumat bine supa, adaugam zarzavatul maruntit si cartofii.
  • Se lasa sa fiarba bine, pana se inmoaie cartofii si aripioarele fierb bine, apoi se adauga cubuletele de rosii in bulion si baby spanacul oparit inainte. Se potriveste de sare si lasam sa mai clocoteasca circa 10 minute. Adaugam fideaua, mai lasam 5 minute si oprim focul. Deasupra se presara verdeata tocata fin. Oul se bate bine. Adaugam supa fierbinte peste oul batut, putin cate putin, apoi varsam in oala, amestecand continuu.

Share