Bors, ciorbe si supe

Ciorba cu fasole fideluta galbena

Eu carnivora am avut pofta de o ciorba din asta asa taraneasca, fara carne, pot sa zic ca aproape toate ingredientele ciobitei sunt obtinute ” cu sudoarea mainilor”, adica am prestat la greu in gradina….abia astept sa o iau de la capat……

Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici.

Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit,  cu un praf de sare, cca. 20 min, amestecand din cand in cand, am adaugat fasolea ( care deja era fia

Ciorba cu fasole fideluta galbena


Portii

10

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole fideluta galbena ( fiarta si congelata)

  • 1 morcov

  • 1 pastarnac

  • 4 cepe albe

  • 3-4 linguri cu amestec rosii si ardei ( din recolta proprie)

  • 1 lingura cu bulion de zarzare ( tot din gradina culese si procesate0

  • sare

  • cca 50 ml ulei

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici.

    Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit,  cu un praf de sare, cca. 20 min, amestecand din cand in cand, am adaugat fasolea ( care deja era fiarta), am turnat apa. Am lasat sa dea in clocot, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei. Am lasat sa mai fiarba cca 5-6 min, la final am adaugat bulionul de zarzare, am potrivit de sare.

    Am tras oala de pe foc si am presarat marar tocat. Este o ciorba care se poate servi atat calda, cat si rece.

Share