Ciorbe/supe

Ciorba ardeleneasca de pui

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala, se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste.Se adauga zarzavatul si celelalte legume, se completeaza cu apa daca mai este nevoie si se asezoneaza, lasand apoi sa fiarba bine toate.Cand sunt

Ciorba ardeleneasca de pui

Ingrediente

  • 500 g carne pui2-3 morcovi2 radacini patrunjel1 cartof mare1 telina mica2 ceapa2 rosii2 galbenusuri200 ml smantanapatrunjel verde1 cana zersarepiper

Mod de preparare

  • Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala, se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste.Se adauga zarzavatul si celelalte legume, se completeaza cu apa daca mai este nevoie si se asezoneaza, lasand apoi sa fiarba bine toate.Cand sunt toate fierte se stinge focul sub ciorba. Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si se adauga apoi un polonic cu ciorba fierbinte. Amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba. Acrim ciorba cu zer sau cu ce va place mai mult, dar zerul ii da un gust mai bun.Servim ciorba cu ardei iute.Pofta mare !

Share