Diverse

Ciorba ardeleneasca de oase afumate

O ciorba satioasa, foarte gustoasa.

Se spala bine oasele afumate si se pun la fiert. Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza spuma, se scug si se pun iar la fiert in apa curata.. Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul la fiert.. Se fierbe borsul separat si apoi se adauga peste restul ingredientelor. Mixam bine smantana cu galbenusurile de ou si un praf de piper si apoi adauga

Ciorba ardeleneasca de oase afumate


Portii

6

portii


Timp preparare

67

minute


Timp gatire

67

minute

Ingrediente

  • 1 kg oase afumate de porc

  • 1 l bors

  • 2 buc ceapa galbena

  • 2 buc morcov

  • 1 cana orez

  • 300 ml smantana de gatit

  • 3 buc galbenus de ou

  • 1 lingurita sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 3 crengute de patrunjel proaspat

  • 3 l apa

Mod de preparare

  • Se spala bine oasele afumate si se pun la fiert. Dupa ce au fiert oasele in prima apa, se indeparteaza spuma, se scug si se pun iar la fiert in apa curata.
  • Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul la fiert.
  • Se fierbe borsul separat si apoi se adauga peste restul ingredientelor. Mixam bine smantana cu galbenusurile de ou si un praf de piper si apoi adaugam peste bors. Se mai lasa ciorba sa dea intr-un clocot. Se testeaza zeama si se condimenteaza cu sare si cu piper. La final, adaugam patrunjel tocat marunt.

Share