Bucataria italiana

Ciambella cu fenicul si coaja de portocala confiata

Ciambella este un desert pufos si aromat, in forma de gogoasa, specific bucatariei italiene.

Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o forma de ciambella cu diametrul de 20 cm.. Intr-un bol, batem spuma ouale cu zaharul, timp de 3-5 minute. Adaugam iaurtul, uleiul de masline si sarea. Amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam coaja de portocala confiata si semintele de fenicul. Amestecam usor si turnam aluatul in forma

Ciambella cu fenicul si coaja de portocala confiata


Portii

8

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 100 gr zahar alb

  • 135 gr iaurt

  • 50 ml ulei de masline

  • praf de sare

  • 280 gr faina cu praf de copt

  • 1 lingurita praf de copt

  • 60 gr coaja de portocala confiata

  • 1 lingura seminte de fenicul

  • 200 gr zahar pudra

  • 1 lingura apa de flori de portocal

  • 1 lingura unt

  • 1 buc portocala

  • 30 gr fistic crud

Mod de preparare

  • Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o forma de ciambella cu diametrul de 20 cm.
  • Intr-un bol, batem spuma ouale cu zaharul, timp de 3-5 minute. Adaugam iaurtul, uleiul de masline si sarea. Amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam coaja de portocala confiata si semintele de fenicul. Amestecam usor si turnam aluatul in forma de copt.
  • Coacem timp de 25-30 de minute sau pana cand trece " testul scobitorii ". Transferam ciambella pe gratarul de racire.
  • Pentru glazura, combinam zaharul pudra cu apa de flori de portocal. Amestecam continuu, pana obtinem o compozitie cremoasa si densa.
  • Turnam glazura peste ciambella si o ornam dupa dorinta cu felii de portocala si fistic maruntit.

Share