Paste/pizza

Ciabatta cu masline

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa. Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la masina. Modelam apoi ciabatta, are o forma specifica lunga si mai plata, fara sa o crestam deasupra. Eu am mai lasat-o sa dospeasca 20 de minute. Se coace pentru 30 de minute in cuptorul incins in pealabil la 220 de grade, este gata atunci cand are o crusta aurie. Eu pun mereu tava la jumatatea cuptorului si sub ea pun o tava cu 250 ml de apa, iese painea mai crocanta si nu se arde niciodata. Se lasa la racit pe un grill, este ideala si pentru tartinat are o aroma deosebita, sper ca v-am facut pofta .

Imi place aceasta reteta de paine italineasca, e pufoasa si gustoasa si se pastreaza foarte bine. Am adaptat reteta care o faceam adaugand si o ligura de gris, asa cum am vazut pe un site italian la o reteta traditionala.

Ciabatta cu masline

Ingrediente

  • 400 grame de faina alba tip 55, 150 grame faina integrala,o lingura de gris, 50 grame de masline negre tocate marunt, 300 ml de apa ( eventual se mai adauga faina daca aluatul iese prea moale depinde de faina si de umiditatea din aer ) ,3 linguri ulei de masline,25 grame de drojdie proaspata,o lingurita sare si o jumatate de miere sau zahar brun .

Mod de preparare

  • Imi place aceasta reteta de paine italineasca, e pufoasa si gustoasa si se pastreaza foarte bine. Am adaptat reteta care o faceam adaugand si o ligura de gris, asa cum am vazut pe un site italian la o reteta traditionala.

Share