Diverse

Churros cu parmezan

Astazi m-am plimbat putin prin America Latina si, cum nu puteam sa vin cu mana goala, v-am adus un preparat delicios; unde mai pui ca e cu… Branza, mai precis, cu parmezan, asa ca, daca sunteti fani, va astept cu drag!

Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da intr-un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute.. Dupa 5 minute, se pun ouale pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi si parmezanul.. Compozitia se muta

Churros cu parmezan


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 260 ml apa

  • 50 gr unt

  • 120 gr faina

  • 1 praf de sare

  • dupa gust pudra de curry

  • dupa gust boia dulce

  • 3 buc ou

  • 3 linguri parmezan

  • 500 ml ulei

Mod de preparare

  • Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da intr-un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute.
  • Dupa 5 minute, se pun ouale pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi si parmezanul.
  • Compozitia se muta intr-un pos gata pregatit, se formeaza churros direct deasupra tigaii cu ulei incins si se prajesc cu grija.
  • Nu am pus mai mult de 4-5 bucati in tigaie intr-o sarja, apoi, cand au fost gata, le-am scos pe un platou tapetat cu hartie absorbanta. Se pudreaza cu parmezan.

Share