Mancare copii

Choux a la framboise

Choux:Se pun la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand fierbe apa, se adauga faina (cernuta) toata odata, se amesteca energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloase. Se da craticioara de pe foc si se continua amestecarea, pana se omogenizeaza. Se lasa la racit o ora, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand cu mixerul acum, pentru o omogenizare buna. Eu nu am mai folosit praf de copt si am fost multumita de cum au iesit.Se umple un pos si se formeaza choux-uri, intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 10 minute, ca sa se umfle, apoi se scoate tava, se inteapa choux-urile cu grija, astfel incat sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru si se da tava inapoi la cuptor inca 15 minute la foc mic. Fiecare tava va sta la cuptor in total 25 de minute.Va recomand sa scoateti choux-urile pe un gratar de racire, se vor raci mult mai repede. Crema de zmeura:Intr-o craticioara se amesteca 2 galbenusuri impreuna cu laptele, indulcitorul si faina, batand cu un tel, pentru a aera compozitia. Se fierbe amestecul pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, amestecand mereu, sa nu se lipeasca. Se da de pe foc, se lasa la racit aprox 30 de minute.Se adauga untul (aflat la temperatura camerei), o lingura de dulceata de zmeura de casa, trecuta prin strecuratoare pentru a scapa de samburi (sau zmeura cu zahar fierte pe foc mic pana scad un pic) si frisca lichida si se bate cu mixerul maxim un minut pana se omogenizeaza frumos. Montare si decor:Intr-un vas inalt, se bate frisca lichida cu mixerul, pana devine consistenta, matasoasa.Dupa ce s-au racit toate, se taie fiecare choux in doua, avand grija sa nu taiem de tot capacul, se umple cu un strat de crema, un strat de frisca si se adauga zmeura proaspata, spalata si uscata pe un servet de hartie. Timp de pregatire: aprox 2 hTimp de gatire: 25 min / tava x 3Portii: 12 Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/choux-la-framboise.html

Choux cu crema de zmeura si frisca, decorate cu zmeura proaspata, parfumata si racoritoare.Meniu copii

Choux a la framboise

Ingrediente

  • Pentru choux: 500 ml apa, 100 g unt, 250 g faina alba, 6 oua M, 1 varf de cutit sare, Pentru crema de zmeura: 300 lapte, 46 g (3 linguri) faina, 2 galbenusuri, 5 ml indulcitor (sau echivalentul 50 g zahar), 60 g unt (la temperatura camerei), 50 ml frisca lichida, O lingura dulceata de zmeura de casa, Pentru decor: 150 ml frisca lichida, 100 g zmeura

Mod de preparare

  • Choux cu crema de zmeura si frisca, decorate cu zmeura proaspata, parfumata si racoritoare.Meniu copii

Share