Romaneasca

Chiftelute marinate

Indiferent de ora as manca aceasta mancarica.

Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi, ii calim, adaugam carnea, adaugam oul, amestecam, saram si piperam.. Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in compozitia de carne. Tocam jumatate din cantitatea de marar si o adaugam si pe aceasta in compozitia de chiftele. Adaugam u

Chiftelute marinate


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 50 ml ulei

  • 2 gr maghiran

  • 50 ml lapte

  • 700 gr carne de porc

  • 2 buc ou

  • 3 buc ceapa

  • 4 catei usturoi

  • 2 felii paine

  • 3 gr sare

  • 2 gr piper

  • 1 gr boia dulce

  • 1 legatura marar proaspat

  • 150 gr faina alba

  • 500 gr rosie

Mod de preparare

  • Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi, ii calim, adaugam carnea, adaugam oul, amestecam, saram si piperam.
  • Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in compozitia de carne. Tocam jumatate din cantitatea de marar si o adaugam si pe aceasta in compozitia de chiftele. Adaugam ulei intr-o tigaie si trecem la modelarea chiflelelor, le trecem prin faina si le prajim. Le scoatem pe servetele absorbante pentru a inlataura surplusul de ulei.
  • Coacem ardeiul si il curatam si il tocam marunt; restul de ceapa il tocam marunt, crestam rosiile, le scoatem cotorul si le blancham(blansa) le punem in apa fiarta; dupa cateva secunde cand apa fierbe, se scoat si se pun in apa cu gheata. Dupa aceea curatam de coaja si lasam doar pulpa si o tocam in cubulete. Punem in tigaie ulei adaugam ceapa si usturoiul, cubuletele de rosie, ardeiul fasii, sare, piper, boia si maghiran si lasam sa fiarba.
  • Dupa ce a fiert luam de pe foc si blendam bine. Punem sosul rezultat din nou in cratita si adaugam chiftelutele lasand sa mai fiarba 10 minute. Decoram cu chives. Pofta Buna!

Share