Diverse

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust cu piper mai putin sare ptr ca si sosul de soya este sarat.Se fac chiftelute potrivite si se prajesc putin in ulei de masline.Intr-o tigaie potrivita se pune putin ulei de masline si se prajeste putin usturoi zdrobit,se adauga putin busuioc si oregano uscat si se pra

Chiftelute in sos de rosii

Ingrediente

  • 500 gr de sferturi de pui dezosate1 bostanel zuchini ras si stors de lichid1 ceapa potrivita putin dantuita1/3 pahar de pesmet1 ou1 lingura sos de soya Yamasuputina sare,piper,usturoiPentru sos:800 gr de rosii taiate cuburi cu tot cu sos-merge si din conserva1 pahar de apa1 lingura de sos de soya1 lingurita de zaharsare,piper

Mod de preparare

  • Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul si sosul de soya, se da la gust cu piper mai putin sare ptr ca si sosul de soya este sarat.Se fac chiftelute potrivite si se prajesc putin in ulei de masline.Intr-o tigaie potrivita se pune putin ulei de masline si se prajeste putin usturoi zdrobit,se adauga putin busuioc si oregano uscat si se prajesc impreuna pe foc mic dupa care se adauga rosiile cuburi, apa, sos de soya si se lasa sa fiarba dupa care se face foc mic si se mai lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic se adauga condimentele, se pun chiftelutele si se lasa sa fiarba pe foc mic 20 de minute.Sunt minunate foarte bune ptr copii-carnea de la sferturi este mai frageda decat pieptul si le face mai gustoase. Se pot servi si cu spagheti fierte.

Share