Mancaruri de post

Chiftelute din cartofi si orez

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc  cu ajutorul unei furculite.

Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si

Chiftelute din cartofi si orez


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 5 cartofi

  • 1 pahar cu orez

  • 2 fire de usturoi verde

  • 2 fire de ceapa verde

  • 1 legatura patrunjel

  • 1-2 linguri de faina

  • ulei

  • sare,piper

Mod de preparare

  • Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc  cu ajutorul unei furculite.

    Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

    Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.

    Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .

    Sunt ideale pentru o zi de post.

    Pofta buna!

Share