Mancaruri de post

Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

Retete de post economice

Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.

Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.

Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soi

Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 750 gr cartofi fierti in coaja

  • 100 gr granule de soia fierte in apa cu vegeta de legume, dupa gust

  • 1 legatura de ceapa verde

  • sare si piper dupa gust

  • 4 linguri de pesmet

  • faina si ulei pentru prajit chiftelele

Mod de preparare

  • Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.

    Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.

    Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

    Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soia fiarta, pesmetul si omogenizam bine amestecul.

    Punem uleiul in tigaie, formam chiftelute de marimea dorita, le imbracam bine intr-un strat de faina, tavalindu-le, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos, pe toate partile.

    Conopida o spalam si o fierbem in apa cu sare.

    Pentru sos, punem prazul tocat la sotat in putin ulei, adaugam boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate.

    Lasam sosul la foc vreo 10 minute, apoi servim alaturi de chiftelute si conopida.

    Pofta buna!

Share