Somon

Chiftelute de somon afumat in sos de smantana

Ai incercat vreodata senzatia cand ai avut ceva bun de tot in farfurie, ca inca ai mai vrea sa mananci, pentru ca e minunat de bun. mmmmmmmmm… si ca ti-ar mai trebui un stomac, pentru ca-n cel pe care-l ai nu mai incape nimic? :)))))
Nu stiu cum e la voi dar la mine inspiratia vine cu ideea si intotdeauna si cu gustul la pachet! :)))))))))
Am stiut exact ce gust trebuie sa aiba acest preparat magnific!

Este o reteta extraordinara, una care apare o data la 100 de ani, asa ca repede cu ea la catastif…glumesc….si nu prea :))))))))….sosul de smantana se impleteste perfect cu gustul usor afumat al chiftelutelor de somon si cu garnitura de spanac….yumyyyyyyy…..pur si simplu…irezistibil! Nu stiu zau asa daca le-am laudat destul ! :))))))))))

Preparam intai chiftelutele:

Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat este deja sarat.

Cu mainile inmuiate in bere le modelam si le asezam in tava unsa bine c

Chiftelute de somon afumat in sos de smantana


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • o bucata mare de somon afumat( vezi foto)

  • 1 ceapa mare

  • 4 catei de usturoi

  • un praf de turmeric

  • 1 ou

  • 1 lingura de pesmet

  • 1 lingura de mustar

  • 3 linguri bere

  • o canita de bere( pentru inmuierea mainilor)

  • 3 linguri pline de ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Preparam intai chiftelutele:

    Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat este deja sarat.

    Cu mainile inmuiate in bere le modelam si le asezam in tava unsa bine cu ulei.

    Coacem  chiftelutele 20 de minute la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos, cu atentie sa nu le ardem.

    Intre timp ne ocupam de sos:

    Ceapa tocata presarata cu putina sare  o inabusim usor in ulei, o lasam 2 minute apoi adaugam untul bucati si o tinem la foc mic pana aproape se topeste.

    Smantana o amestecam cu galbenusurile, amidonul si laptele si turnam amestecul peste ceapa in tigaie. Mai ramane sa potrivim gustul de sare si piper….si sa mai lasam putin pe foc sa se ingroase.

    Scoatem chiftelutele si le transferam peste sos in tigaie si mai lasam totul pe foc putin cat sa se imprieteneasca gusturile.

    Garnitura de spanac:

    In tigaie se pune uleiul, in el usturoiul zdrobit, apoi spanacul si se stinge totul cu o cana de apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine si apoi se potriveste de sare si piper. Se adauga si zeama de lamaie si este gata.

    Sa aveti pofta!

     

     

Share