Diverse

Chiftelute de peste

Usor si rapid de preparat, chiftelutele de peste pot fi o idee buna de mic dejun, de aperitiv sau pot fi servite intreaga zi, dupa ce te-au cucerit la prima degustare.

Maruntesti bine-bine pestele si dai pe razatoare cartofii, dupa ce i-ai curatat.. Intr-un bol mare amesteci pestele si cartoful cu faina, condimentand cu sare de mare si piper negru macinat.. Framanti compozitia cu mainile si apoi modelezi 12 chiftelute plate, ca niste mini-turte pe care le lasi sa se raceasca bine in frigider.. Asezi o tigaie cu ulei in ea pe o flacara medie si o lasi sa se incin

Chiftelute de peste


Portii

12

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 gr file de peste cod

  • 250 gr cartof alb

  • 4 linguri faina

  • dupa gust ulei de masline

  • dupa gust sare de mare

  • dupa gust piper negru macinat

  • 1 lingurita marar proaspat tocat

  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat

  • 1 lingurita arpagic proaspat tocat

  • 200 ml maioneza

Mod de preparare

  • Maruntesti bine-bine pestele si dai pe razatoare cartofii, dupa ce i-ai curatat.
  • Intr-un bol mare amesteci pestele si cartoful cu faina, condimentand cu sare de mare si piper negru macinat.
  • Framanti compozitia cu mainile si apoi modelezi 12 chiftelute plate, ca niste mini-turte pe care le lasi sa se raceasca bine in frigider.
  • Asezi o tigaie cu ulei in ea pe o flacara medie si o lasi sa se incinga. In serii de cate 4, prajesti chiftelele pe fiecare parte cate 2-3 minute pana devin aurii si crocante la exterior. Le scoti din tigaie si le lasi pe un prosop de hartie, sa se scurga uleiul.
  • Intr-un bol mediu amesteci maioneza cu cele 2 linguri de verdeturi maruntite.

Share