Vegana

Chiftelute de orez cu sos de rosii si busuioc proaspat

O gustare rapida si satioasa.

Orezul se fierbe in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile se cresteaza in forma de cruce, apoi se scufunda in apa fierbinte timp de 30 de secunde, pentru a le indeparta pielita.. Dupa fierbere, orezul se lasa 5 minute la odihnit, apoi se formeaza bilutele pentru a fi trecute prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in baie de ulei.. Rosiile se blendeaza si sucul format se lasa la fi

Chiftelute de orez cu sos de rosii si busuioc proaspat


Portii

4

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 250 gr orez Basmati

  • 1 kg rosii

  • 7 frunze busuioc

  • 1 crenguta de oregano proaspat

  • 1 crenguta de cimbru proaspat

  • 500 ml ulei de floarea soarelui

  • 10 gr sare

  • 15 gr piper alb macinat

  • 200 gr faina alba

  • 250 gr pesmet

  • 3 buc ou

  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

  • Orezul se fierbe in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile se cresteaza in forma de cruce, apoi se scufunda in apa fierbinte timp de 30 de secunde, pentru a le indeparta pielita.
  • Dupa fierbere, orezul se lasa 5 minute la odihnit, apoi se formeaza bilutele pentru a fi trecute prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in baie de ulei.
  • Rosiile se blendeaza si sucul format se lasa la fiert, la foc mic, timp de 30 de minute, impreuna cu plantele aromatice (3 frunze de busuioc, o crenguta de oregano si una de cimbru). Asezonam cu sare si cu piper.
  • Dupa ce s-au rumenit chiftelutele, se scot pe un servetel. Sosul rezultat se blendeaza, pentru ca plantele aromatice sa-si lase uleiurile in acesta, apoi se trece prin sita si se repune la fiert, la foc mic, pentru alte 20 de minute, unde se adauga zaharul.

Share